Weetwood, Leeds2017-12-11T16:51:38+00:00

Project Description

Weetwood, Leeds

A LIGHT, AIRY, OPEN PLAN SPACE WITH MORE THAN ENOUGH STORAGE, WORK SURFACE AND FLOOR SPACE LEFT OVER FOR A DINING AREA.

Kitchen Features

  • German handle-less cabinetry with single fridge feature handle

  • Integrated pop up socket on island

  • Siemens built in single and combination microwave oven

  • Tall pull out larder cabinet

  • Feature open cabinetry for books and decoration

  • Le-Mans corner cabinet

  • Elica Sleek integrated extraction

  • Pan drawer storage on island, under hob and adjacent to dishwasher

  • Integrated dishwasher

  • Integrated pull out waste bin mechanism

  • Lift up door wall cabinet storage with handle-less channel

Customer Requirements

Our clients had planned a large, lantern roofed feature, orangery style extension and wished to create a very large living space by combining it with the original kitchen, dining room and rear lounge.

When removing dividing walls, steels have to be inserted to provide adequate support for load-bearing walls and floor joists upstairs. The ‘structural remains’ always pose a challenge to any design, often leaving supporting steels in the most challenging of positions, such was the case here.

Having prepared various design options in different zones of the newly created space, our clients settled on the option which provided the best sociable-functional orientation, whilst leaving future flexibility for positioning dining and living areas.

The tall bank incorporates and conceals a vertical steel, required to support a chimney breast and the curved recess for the American fridge/freezer visually softened a large supporting pier and helped absorb the impact of such an imposing appliance.
Pale gloss doors were selected for the taller units to lessen their visual impact and the wood finished island helped it blend with the flooring choice.

A bespoke boxing had to be created to accommodate the ceiling hood, when an additional steel, not previously shown on any plans, was introduced by the structural engineer.

This was a large kitchen brought-in on a strict, almost trade budget, using German made units, Star Galaxy granite and Siemens appliances

Better use of kitchen and dining room spaces
Lots of storage solutions
Modern, clean look with lots of light
Social space for all the family
Multifunctional, table, cooking and TV area all integrated

Results

Recent Projects

Bespoke Kitchens

Ready to Talk?

DO YOU HAVE A KITCHEN PROJECT WE CAN HELP WITH? WHATEVER STAGE YOU’RE AT, OUR FRIENDLY TEAM ARE ALWAYS HAPPY TO CHAT AND OFFER IDEAS AND ADVICE. FROM DESIGN AND SUPPLY ONLY TO A FULLY PROJECT MANAGED DESIGN & INSTALLATION, WE CAN HELP.

Contact Us